четвер, 19 листопада 2015 р.

ок, таки ше допишу про "умілєніє", а вдруг пригодиться колись :)
мама питала чи на проекти від Еразмуса їздять хлопці, мама мене добре чує :)
інтуїція в неї хороша ;-)
подивимось ^_^

Ой, сьогоднішній день такий хороший, але такий дивний...
Почалось все з того, що зранку, коли прокинулась, думала про те, що я найщасливіша, адже здорова і маю можливість прожити ще один день.
Потім прочитала у фейсбуці вірш, який ідеально відповідав моєму настрою:
хто пам'ятає ту першу зеленку на коліні
вперше прикушений язик
воду в носі і бульбашки в горлі
перше падіння з велосипеда
до того, як їздити навчишся
вперше огрубілі кінчики пальців
чорні від грифеля
висипані в смітник
перші невдало зготовані млинці
хто памятає, а хто мав би

темрява зовсім не страшна
коли за руку веде батько сина
і сірник запалює об підошву черевика
диво за дивом
матеріалізуючи
Потім, коли йшла на пару з філософії, то побачила білочку, яка бігла в парк. Бігла вона прямо до річки. Мені було дуже цікаво як вона ту річку буде оббігати, тому я поспішила до мосту. А там вже побачила, як білочка акуратно пила воду з річки. Потім вона граційно вилась навколо дерева і зникла :)
На парі з філософії зайшла тема про біженців. Ми навіть через це продовжили заняття на 15 хвилин. Говорили б і довше, вле вже прийла наступна група і викладач.
А от цікаве спостереження: з 80 зареєстрованих на курс студентів були присутні лише 9, двоє з яких - іноземці. Розумію, біженці - не мігранти і вже точно не іноземні студенти. Але все ж, варто взяти всю ситуацію до уваги.
Мені здається,що ці всі війни, міграції і т.д. .. це не просто так. Бог би цього не допустив, якщо б з цього не було жодного виходу. В першу чергу, люди вчаться сприймати один одного такими, які ми є, йти на компроміси, любити один одного - як-не-як! А ще мені здається, що це просто необіхдний природний процес. Такий, щоб люди були здоровіші, щоб змішувались гени. Ну якось так :) Моя маленька голова не настільки мудра, щоб це все рохуміти і пояснювати, але достатньо велика, щоб думати.
Після пари пішла до антикваріату і купила книжку з грецької. Знаю, що я казала більше не купувати книжок, бо їх важко перевозити з місця на місце. Але це ж грецька, це ж моя робота, це ж потрібне :) І заплатила всього лише 70 корон.
Потім пішла в Білу і купила продуктів. Купила дві плитки Мілки, то ж я :).
А потім відкрила для себе інші чудові маленькі магазинчики, де накупила чаю і приправ. Витратила багато грошей, але ж вони - це лише умовна ціна для нашого щастя, не ціль, а лише спосіб досягнення. До речі, про "щастя" - купила на подарунок сім*ї в Остраві на Дні довіри приправу "щастя". Надіюсь, що вона їм буде смакувати. А ще згадала  про "Політікі кузіна". Все ж приправи справді грають велику роль у нашому житті! А ще згадала як Віолетта казала, що я повернула їй смак буряка і моркви. Це, мабуть, був найкращий комплімент у моєму житті. Але зрозуміла я це лише сьогодні :).Філологія це круто, смаки - також щось нереальне, але от академічна діяльність - не знаю, не впевнена, що це дійсно моє. Але потрібно пробувати, just keep swimming ;-)
Потім пішла у "бідний" магазин, де було багато прострочених продуктів. Побачила болгарські вафельки і не втрималась і купила аж три. Дві з них потім з*їла в обід. Краще б цього не робила. Побила вже вдома, що вони прострочені аж на рік. Але ж я дурна. Але ж мусила я їх попробувати. Мучусь від них до сих пір, але то таке. Буває :)
Коли розігрівала вчорашній рис з карі і овочами, то побачила у будинку навпроти студентів у лабараторії. В білих халатах, поділених на групи і похилених над столами. Такі речі заварожують. А можливо хтось з них в майбутньому знайде ліки від сніду (не хочу писати великими буквами, бо буде дуже виділятись у тексті і кидатись в очі, але в газетах треба писати саме так - великими і червоним кольором!).
Коли вжейшла в своюкімнату, то почула як в навчальній кімнаті хтось грав на гітарі. Так гарно, так творчо, так по-домашньому, хоча і далеко від дому. 
cтільки всього хочеться написати, але просто нереально все тут вмістити...
ще бачила жіночку в фіолетових колготках і з такою ж сумочкою. яскраво так! і їй приємно, і людей навколо тішить. потрібно ділитись радість, потрібно бути яскравим, можна і світитись, можна і від щастя :)
а ще бачила двічі одну і ту ж вагітну жінку з досить таки округлим животом. подумала чи я колись так буду? зрозуміла,що дуже б хотіла. А потім зрозуміла, що багатосвоїх ідей я також виношую 9 місяців, але в голові, не під серцем. Можливо, просто варто змінити локацію, щоб ці ідеї почали "діяти" - рости, бігати і усміхатись :)
а ще зранку бачила у тому крутому кафе біля грін бару пару стареньких і сивеньких, але усміхнених. дивились одне на одного і пили каву-чай. а трошки далі від них сидів молодий хлопець, в зелено-сіро-синій футболці, всі руки і шия в тату. сидів сам. я б також дуже хотіла туди піти. але сиділа б також як той хлопець - сама. на жаль.
а потім бачила на сайті Свічада книжки про харчування в Біблії і галицьку різдвяну кухню. Миколає, я цього року була чемна ;-)
а ще написала своїм студентам мейл з грецькими жартами, відписала Ганці інфо про медіатеку і енгвід. навіть до доповіді щось трошки дописала.
стараюсь, як можу :)
може будуть з мене люди ;-)

Боже, дякую за день! дуже прошу Тебе, дай мені можливість прожити ще один. 

Я, наче швидкість,
котра не залежить від простору
ані від часу,
Іду проти проти вітру.
Змагаюсь шелестом сукні 
із крилами птахів.
Здіймаюсь у небо:
думками вже там,
а ногами бреду по асфальту.
Затримую кроки.
Провалююсь в спогад
на фото.

"Дорога до Тебе"



середу, 18 листопада 2015 р.

А знаєш, що я люблю в гуртожитку найбільше?
звук дзвонів з катедри через відкрите вікно,
вид на вежі катедри через величезні вікна у фойє,
дивитись на туман, що огортає місто зранку
і слухати вечірні співи пташок (зовсім не розумію,
чому їх тут так добре чути, але безмежно цьому рада).

пʼятницю, 13 листопада 2015 р.


13 травня...

13 травня йдемо з Віолеттою і Ганкою в шикарний ресторан.

А тепер - до роботи!
 * стаття, диплом, публікації і writting *

пʼятницю, 6 листопада 2015 р.


Господи, ще стільки всього, що я повинна (читай: хочу) "to try"...
Але все якось накладається...
і пари, і конференція, і диплом, і тренінг, і поїздка...
Господи, як розставити пріоритети? в кого запитати поради?

я вже трохи втомилась...
але ще стільки невтілених ідей!
дякую за те, що завжди даєш мені можливості для розвитку!!!
дякую!!!

була б безмежно рада, якщо б сьогодні до вечора то все якось розгребла...

зараз спланую собі графік і запитаю мейл чи можна приїхати на тренінг лише на пару днів...

надіюсь, що можна...

неділю, 1 листопада 2015 р.

"Я вот сейчас напрягусь! Еще десять лет напрягусь, а потом сдохну от напряжения
Фима"

мабуть, справді треба займатись тим, що подобається і приносить задоволення...

хм... писати? готувати? бавитись з дітьми?

шо я тоді роблю тут над книжками з академічної англійської і з відкритим фейсбуком :-/